Botox

Hva er botox og hva er de forskjellige behandlingene ?

Hva er botox?

Botulinum toxin er et protein fra bakterien Clostridium Boutlinum. De aller fleste kjenner den ved navnet Botox. Virkestoffet ble oppdaget på 1800-tallet og har blitt brukt til en rekke sykdommer før man fant ut at den også hadde en estetisk effekt.

Medisinen hemmer frigjøring av acetylcolin, som fører til at muskulaturen ikke trekker seg sammen. I det behandlede området vil linjene/ rynkene etterhvert glattes og jevnes mer ut.

Hvilket område behandler vi?
-Frontalis (panna),
-Glabella (sinnarynka),
-Orbicularis oculi ( smilerynke/kråketær)
-Spennings hodepine
-Hyperhidrose/overdreven svetting (armhule)

Gjør det vondt?

Noen kan synes at det gjør vondt når medisinen blir injisert under huden. Ellers kjennes stikkene ut som myggstikk. Bedøvelse blir ikke brukt i denne behandlingen. Om ønskelig med bedøvelse, blir det selvfølgelig tatt hensyn til.

OBS!
Det vil også bli satt opp kontrolltime 14 dager etter behandling for videre oppfølging.

Hva er botox mot svette?

Hensikten med behandlingen er å minske svetteproduksjonen for å forbedre fysisk og sosial komfort, og ikke å eliminere svettingen totalt. Injeksjon med mange små stikk er en svært vanlig form for midlertidig lindring (inntil 9 mnd) og reduserer svetting med 60 – 80%.

 

Hva må jeg gjøre før behandlingen?
Armhulene må barberes slik at det er mulig å sette stikkene med høy grad av presisjon under huden. 0,5 – 1 time før behandling smører du bedøvelseskrem på den delen av huden, som skal behandles. Du får kjøpt en reseptfri bedøvelseskrem på apoteket.

Alle vil bli vurdert av lege før behandling.