Hva er vippeextensions?

Vippeextensions er kunstige hår som blir limt på én og én naturlig vipp, for å skape en fyldig og en forlengende effekt. Vi har mange forskjellige design, tykkelser, lengder, farger og krøller for å skape ulike effekter. Vi tilpasser valget etter hvordan dine naturlige vipper ser ut, og hva som vil kle dine øyne og ditt ansikt.

Vippeextensions limes på dine naturlige vipper. Det betyr at de vokser ut og faller av med dine naturlige vipper. På den måten vil de ikke slite eller ødelegge vippene dine på noen måte. Å få vippeextensions er helt smertefritt både under behandlingen og senere. Du vil få en pad under øyet (for å dekke til undervippene) som kan kjennes litt kjølig ut og du får et teppe over deg. Mange sovner under behandlingen. Extensions-hår blir limt på toppen av dine naturlige vipper, ikke på huden, så du vil ikke kjenne noen ting utenom at vi roter litt rundt i vippene dine.

Alle produkter vi bruker er både veganske og dyrevennlige. Vi bruker ikke vipper laget av minkhår eller andre dyrehår. Hårene/vippene vi bruker er laget av Polybutylene terephthalate (PBT), som er en type elastisk plast som også brukes i tannbørste- og dukkehår. Limet vi bruker er spesiallaget til extensions og holder svært godt. Det inneholder ikke formildahyd.

Hva må man gjøre etter timen?

For at vippeextensions-limet skal holde seg er det viktig å følge noen huskeregler. Så lenge du følger reglene nedenfor vil vippeextensions-ene vare helt til de naturlige vippene blir byttet ut.

Det tar 24 timer før vippelimet har størknet helt. Dette første døgnet er derfor kritiske for at vippene skal vare. I løpet av de første 24 timene etter å ha tatt vippeextensions er det viktig å ikke eksponere vippene for fuktighet. Både direkte eksponering til vann og høy luftfuktighet vil gjøre at limet størkner for raskt og bindingen vil bli skjør. Unngå å dusje fullstendig det første døgnet. Selv om du unngår å få vann direkte på vippene vil det bli høy luftfuktighet og mikroskopisk sprut i rommet.

– Unngå høy varme (for eksempel soling,solstudio, trening) de første 24 timene.
– Unngå bruk av olje produkter da disse løsner opp limen.
– Etter 24 timer har limet størknet og du kan fritt bade og dusje uten at dette skader vippene.

Holdbarhet.

Dine naturlige vipper er hår, og hår vokser. Etter 2-4 uker vil du se at extensions-ene ligger lenger ut på håret enn de gjorde før – og det er fordi vippene dine vokser. Dine naturlige vipper går igjennom en syklus hvor du mister noen hår, og nye hår vokser ut for å ta plassen deres. Man mister i gjennomsnitt 1-3 vipper hver dag. Etter mellom én og tre måneder vil alle dine naturlige vipper ha byttet seg ut.

De nye vippene som vokser ut har ikke vippeextensions på seg, og man vil derfor gradvis få færre og færre vipper som har vippeextensions. Det er på grunn av dette at man ofte trenger påfyll etter rundt tre uker. Etter ca. tre uker er det vanlig å ha mistet rundt halvparten av vippene. Når du kommer tilbake til salongen for å ta påfyll setter vi extensions-hår på de nye vippene dine som har vokst ut.

Etter én uke vil man i gjennomsnitt ha mistet rundt 21 vipper, etter to uker 42 vipper og etter tre uker 63 vipper. Alle er imidlertid forskjellige og noen mister vipper raskere enn dette, og andre senere. I tillegg er dette kun et gjennomsnitt; vipper vokser og faller av i sykluser slik at man kan gå flere dager uten å miste en eneste vippe, for så å miste mange på en gang – eller motsatt.

Enkelte opplever også perioder (ofte i løpet av våren eller høsten) hvor man mister flere vipper enn vanlig (”seasonal shedding”). Dette er normalt og går over etter noen uker.

Vi kan ikke med sikkerhet garantere hvor lenge extensions vil holde på deg før du trenger påfyll, fordi det kommer an på hvordan dine naturlige vipper vokser, og hvordan du behandler dem. Et godt utgangspunkt er imidlertid tre uker.

 

– Unngå å få olje eller oljebaserte produkter på vippene. Dette kan få
limet til å løsne. Så langt det er mulig, unngå å bruke oljebaserte
produkter i ansiktet

– Hold vippene rene. Huden produserer olje på egenhånd og denne kan løse
opp limet. Det beste er å bruke vipperens daglig (kan kjøpes i
salongen). Videre kan det føre til sykdom/infeksjon dersom man går lang
tid uten å vaske vippene (enten man har extensions eller ikke). Usikker
på hvordan du renser vippene skikkelig?

– Ikke plukk eller dra i vippene eller gni deg i øynene.

– Ikke sov på ansiktet. Vippene vil falle av raskere dersom de blir most
ned i puten. Dette fører også ofte til at vippene på det ene øyet faller
av før det andre, fordi man sover på siden.

– Dersom vippene faller av raskt selv om du har vært forsiktig ta kontakt så raskt som mulig så vi kan fikse dem.

NB! Om du kommer til påfyll med et par vipper igjen er dette nyttsett og ikke påfyll. Påfyll er hvis du kun trenger en fresh up. 

Vippeextensions varianter

Det er to hovedkategorier vippeextensions: klassisk og volum. Om du ønsker en mellomting kan vi sette på en miks av begge varianter da heter det hybrid. I vårt bookingsystem kan du velge mellom naturlig volum og dramatisk volum. Forskjellen er hvor tett resultatet blir. I Dramatisk volum er det flere hår i en “vifte” enn det er i naturlig volum.

Klassisk

  • Fremhever dine naturlige vipper, og gir en mascara-look.
  • En til en metode.
  • Tykkere vipper enn volume

Klassiske vipper går ut på at én falsk vipp blir festet til én naturlig vipp (Dette kalles også “én til én” eller 1D i vippeextensions-lingo). Med klassiske vipper får du en mascara-look, siden antallet vipper ikke øker, men dine naturlige vipper fremheves. Hvor stor effekten blir kan vi tilpasse etter dine ønsker. Det finnes mange forskjellige typer vippeextensions-hår som passer til forskjellige mennesker. Vi har alle varianter av krøller, lengder og tykkelser i salongen. Du kan også komme med et ønske om hvor naturlig eller markert du vil at effekten skal være, så prøver vi så godt vi kan å gi deg det du ønsker.

Men det er en grense på hvor mye en naturlig vipp tåler. Lange, tykke naturlige vipper tåler større extensions, og man kan ha dem ganske dramatiske og tykke, mens naturlig svake vipper kanskje bare tåler de tynneste og letteste vippene. Hvor fyldige vippene blir, kommer altså helt an på dine egne naturlige vipper. Klassiske vipper passer bra for deg som har en normal mengde naturlige vipper, og som ikke vil ha dem for dramatiske.

Vi i salongen kommer gjerne med en anbefaling hvor vi ser hva som vil passe best til deg. Vi pleier å bruke naturlig lengde med klassiske vipper, fordi de vil holde bedre, ikke være så tunge og de vil se finere ut etter 2-3 uker. Klassiske vipper spriker mer enn volum, så hvis man ønsker veldig lange vipper pleier vi å anbefale volum. Klassiske vipper er flott til deg som vil ha en naturlig look – som ser ut som man har naturlig vakre vipper.

Volume 3D / 4-6D

  • Gir fyldere look.
  • Kan bli alt fra ganske naturlig til superdramatisk, etter ditt ønske.
  • Kan settes på selv svakere naturlige vipper, og fylle ut dersom du har få naturlige vipper.

Volumvipper gir fylde. Volumvipper er ekstra tynne falske vipper (Ofte 0.03mm-0.07mm), men hvor man setter flere falske vipper på én naturlig vipp. Man kan få alt fra 2D (2 hår i en «vifte») til 16D (16 hår i en «vifte») på hver naturlige vipp. Desto flere hår vi fester i hver vipp, desto svartere og fyldigere blir det. Dersom du har normalt sterke vipper kan du velge fylden helt selv. Er dine naturlige vipper svake bør vi ikke gjøre viftene alt for store, men dette ser vi i salongen. Det er også mulig å få en blanding av klassisk og volum. Da kan vi sette et nytt sett med en blanding, eller ta påfyll med enten volum eller klassisk.

Når du kommer innom salongen kan vi selvfølgelig hjelpe deg med å velge. Vi kan god erfaring med å se hva slags vippeextensions som vil passe best, ut ifra hva hva slags look du ønsker (dramatisk/naturlig), og ut i fra dine naturlige vipper. Du kan gjerne vise til et bilde for å gi oss en idé om hva slags look du ønsker, men husk at det ikke er noen garanti for at samme look er mulig, fordi dine naturlige vipper er helt unike. Med volum-extensions bruker vi litt lengre tid enn klassisk, siden vi håndlager hver vift tilpasset hver naturlige vipp.

Det er også mulig med mix-vipper sltså HYBRID. Det er en blanding mellom klassisk og volum, eller veldig naturlig volum. Dette kan man få med nytt sett, eller hvis man har klassiske vipper og fyller på med volum.

Påfyll fra andre salonger?

“Kan jeg fylle på hos dere, hvis jeg har tatt vippeextensions i en annen salong?”

Dette går nesten alltid helt fint! Hvis du har godt utførte extensions så er det null problem for oss å fylle på. Unntakene er om dine naturlige vipper har blitt limt sammen. .

NB: Pass på at du bestiller riktig påfyll. Kommer du fra en annen salong trenger vi som regel litt mer tid da vi ikke vet hva som venter oss.