Hva er botox og hva er de forskjellige behandlingene ?

Hva er botox?

Botulinum toxin er et protein fra bakterien Clostridium Boutlinum. De aller fleste kjenner den ved navnet Botox. Virkestoffet ble oppdaget på 1800-tallet og har blitt brukt til en rekke sykdommer før man fant ut at den også hadde en estetisk effekt.

Medisinen hemmer frigjøring av acetylcolin, som fører til at muskulaturen ikke trekker seg sammen. I det behandlede området vil linjene/ rynkene etterhvert glattes og jevnes mer ut.

Hvilket område behandler vi?
-LINJER behandler vi:
-Frontalis (panna),
-Glabella (sinnarynka),
-Orbicularis oculi ( smilerynke/kråketær)

*Annet:
-Spennings hodepine
-Hyperhidrose/overdreven svetting (armhule)

*For andre indikasjoner, vurderes dette individuelt av lege.

Gjør det vondt?

Noen kan synes at det gjør vondt når medisinen blir injisert under huden. Ellers kjennes stikkene ut som myggstikk. Bedøvelse blir ikke brukt i denne behandlingen. Om ønskelig med bedøvelse, blir det selvfølgelig tatt hensyn til.

OBS!
Alle pasienter blir vurdert og godkjent av lege ved første gangs behandlede.
Det vil også bli satt opp kontrolltime 14 dager etter behandling for videre oppfølging.

Hva er botox mot svette?

Hensikten med behandlingen er å minske svetteproduksjonen for å forbedre fysisk og sosial komfort, og ikke å eliminere svettingen totalt. Injeksjon med mange små stikk er en svært vanlig form for midlertidig lindring (inntil 9 mnd) og reduserer svetting med 60 – 80%.

Hva er hyperhidrose? Hyperhidrose betyr ekstrem svetting som resulterer i klesskift opptil flere ganger daglig. Årsaken til den økte svettingen er ukjent, men økt nervestimulering av svettekjertlene i armhulene og dermed økt størrelse på kjertlene, synes å være sykdomsmekanismen. Tilstanden debuterer ofte tidlig i puberteten og er ikke farlig. Stress og følelsesmessige stimuli kan øke svetteproduksjonen.

Hva må jeg gjøre før behandlingen? Armhulene må barberes slik at det er mulig å sette stikkene med høy grad av presisjon under huden. 0,5 – 1 time før behandling smører du bedøvelseskrem på den delen av huden, som skal behandles. Du får kjøpt en reseptfri bedøvelseskrem på apoteket.

Hva slags bivirkninger kan jeg forvente? Ømhet ved innstikkstedet etter behandling. Rødhet, blåmerker, allergiske reaksjoner kan forekomme, men er svært sjeldne. Ved behandling av panne er man spesielt utsatt for nedfall/tyngde av pannen.

Hvem egner seg ikke for behandlingen? Gravide/ammende, Muskelsykdom. Noen spesielle allergier. De som går på noen spesielle antibiotikaer.